EUA
Internacional 13/05/2011

Dimiteix l'enviat especial dels EUA per al Pròxim Orient

George Mitchell renuncia una setmana abans de la visita del primer ministre israelià a Washington

Agències
1 min
George Mitchell, de 79 anys, en una imatge d'arxiu. GETTY

WashingtonGeorge Mitchell, enviat especial dels Estats Units a l'Orient Mitjà, ha presentat la seva dimissió, informa avui la cadena nord-americana ABC. S'espera que l'administració Obama anunciï la renúncia aquest vespre. Fonts oficials citades per la cadena asseguran que Mitchell, de 79 anys, abandona el càrrec per "raons personals".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La dimissió arriba una setmana abans que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, visiti Washington per abordar la situació del procés de negociacions amb l'Autoritat Palestina després de l'acord entre Hamàs i Fatah. Mitchell sempre s'havia mostrat optimista sobre les perspectives d'un acord de pau i posava l'exemple del procés d'Irlanda del Nord, on ell va participar com a mediador.

L'administració Obama va impulsar el passat mes de setembre una ronda de converses entre israelians i palestins i es fa fixar el termini d'un any per arribar a un acord. La iniciativa va quedar paralitzada poques setmanes després, per la negativa d'Israel a aturar la construcció d'assentaments als territoris ocupats palestins. Israel ha reaccionat amb virulència davant l'acord intern palestí, acusant les forces moderades de Fatah de cedir a les pressions dels islamistes.

stats