Mali
Internacional 08/04/2012

Dimiteix el president de Mali

Amadou Toumani Touré ha renunciat oficialment al seu càrrec com a part d'un acord per facilitar la sortida de la junta instal·lada al poder des de la seva caiguda.

Afp
1 min

BamakoEl president de Mali, Amadou Toumani Touré, derrocat en un cop d'Estat el 22 de març, ha renunciat oficialment al seu càrrec aquest diumenge, facilitant la sortida de la junta instal·lada al poder des de la seva caiguda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Com a part de l'acord" per posar fi a la crisi signat divendres "acabem de rebre la carta de renúncia formal del president", ha dit el ministre d'Exteriors de Burkina Faso, Djibril Bassolé. "Demanarem a les autoritats competents l'establiment de la vacant de la presidència i podrem prendre les mesures apropiades", ha dit, afegint que "el treball continua".

La junta colpista va concloure el divendres un acord mediat per Burkina Faso, en nom de la Comunitat Econòmica d'Estats d'Àfrica Occidental (CEDEAO), en la qual es comprometia a tornar el poder als civils després de la dimissió d'Amadou Toumani Touré.

El líder de la junta, el capità Amadou Sanogo, ha de retirar-se en favor del president de l'Assemblea Nacional, Dioncounda Traore, que presidirà el període de transició que es completarà amb les eleccions presidencials i legislatives en una data no especificada.

El primer repte de les noves autoritats serà tractar de pacificar el nord, actualment sota el control dels rebels tuaregs, els islamistes armats i diversos grups criminals.

stats