Internacional 17/05/2011

Dinamarca reclamarà la seva part del pol Nord a l'ONU abans del 2014

El país es va comprometre el 2008 a sotmetre les seves reclamacions territorials sobre la zona a l'arbitratge de l'organització internacional

Efe
1 min
Bandera danesa

CopenhaguenDinamarca farà una reclamació oficial a l'ONU abans del 2014 per estendre la seva plataforma continental a l'Àrtic, inclòs el pol Nord, segons anuncia avui el diari Information. La reclamació apareix a l'esborrany de l'estratègia per a l'Àrtic del Regne danès, que comprèn també els territoris autònoms de Groenlàndia i de les Illes Fèroe. Les autoritats daneses tenen previst fer pública la seva nova estratègia per a l'Àrtic el proper mes. "S'espera que el Regne faci una reclamació de la plataforma continental en cinc àrees al voltant de les Illes Fèroe i de Groenlàndia, inclòs el mateix pol Nord", diu el text avançat per Information.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dinamarca va fer el 2009 dues expedicions a l'Àrtic per recopilar dades que poguessin fonamentar la base d'una futura reivindicació. El país, juntament amb Noruega, Rússia, els Estats Units i Canadà es va comprometre el maig de 2008, en una conferència celebrada a Ilulissat (Groenlàndia), a sotmetre les seves reclamacions territorials sobre el pol Nord a l'arbitratge de l'ONU.

stats