Diputats iranians cremen una bandera dels EUA al Parlament

L'aiatol·là Khamenei denuncia el discurs "ridícul i buit" de Trump

Diputats iranians han deixat anar la seva ira aquest dimecres contra els Estats Units, després de la retirada de l'acord nuclear amb Teheran anunciada ahir per Donald Trump, i han cremat una bandera nord-americana i una còpia de l'acord al Parlament.

Amb crits de "mort a Amèrica", un cant que ja es va popularitzar al país amb la revolució del 1979, diversos parlamentaris iranians s'han unit a la tribuna de l'hemicicle per cremar l'emblema dels Estats Units i l'acord. Una manera de mostrar la seva ira que fa al·lusió, alhora, a les paraules de l'aiatol·là Ali Khamenei el 2016 quan va dir, referint-se a l'acord: si els Estats Units "el destrossen, nosaltres hi calarem foc".

Khamenei mateix, líder suprem del país, ha sortit aquest dimecres a la palestra per criticar la decisió de Trump en un to molt més dur que el del president iranià, Hassan Rouhani. Khamenei ha criticat el discurs "ridícul i buit" de Trump, i l'ha advertit: "Ho dic en nom del poble iranià, senyor Trump, ha comès un greu error".

"El cos d'aquest home, Trump, serà cendra i menjar de cucs i formigues mentre la República Islàmica de l'Iran continuarà en peu", va arribar a dir.

Els sectors conservadors més radicals del país, de fet, s'alegren de la decisió de Trump perquè reforça les seves tesis que ja advertien en contra de signar l'acord, davant la insistència del moderat Rouhani.

Més continguts de