Internacional 07/01/2011

Disminueix la quantitat de correu brossa

Pocs dies abans d'aquesta festivitat, tres dels grans productors de correu brossa van interrompre la seva activitat, segons explica un analista de l'empresa Symantec

Redacció
1 min

LondresEl volum de correu brossa, conegut també com a spam, ha disminuït considerablement en els darrers mesos i especialment durant els dies de Nadal, segons publica la BBC. Una empresa de seguretat informàtica ha estimat que l'agost passat la mitjana de correus brossa diaris era de 200.000 milions, una xifra que el passat desembre va baixar fins a 50.000 milions. Les raons per què això està passant no són clares. Els experts alerten que és probable que aquest descens no perduri. Una explicació podria ser que els robots més potents encarregats d'enviar aquests correus es trobin ara inactius. També podria ser que els generadors d'spam ara vulguin centrar-se més en xarxes socials com Facebook o Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquesta gràfica es pot apreciar com el nombre de correus brossa enviats diàriament ha disminuït de manera considerable en els últims mesos, especialment durant els dies de vacances de Nadal.

La gran majoria de correu brossa l'envien unes xarxes d'ordinadors infectats anomenades botnets. Una d'aquestes es diu Rustock i en els seus millors temps va ser la responsable del voltant del 48% de l'spam enviat a tot el món. Sorprèn que aquest desembre només va enviar-ne un 0,5%.

Una possible explicació a tot això és que aquestes grans xarxes estiguin estudiant com reagrupar-se per tornar a enviar spam de nou. Una altra opció és que s'estiguin centrant més en bombardejar per altres mitjans alternatius al correu electrònic, com les xarxes socials Facebook i Twitter.

stats