Internacional 21/05/2012

Disparen contra la casa del ministre andorrà de Finances, que surt il·lès de l'atac

Els trets van trencar dues finestres de l'habitatge de Jordi Cinca, situat a la població de La Massana. L'atac, la matinada de diumenge, es va fer amb un rifle de caça, sense fer cap ferit

Efe
1 min

Andorra La VellaEl cap de govern andorrà, Antoni Martí, i el màxim responsable de la policia d'aquest país, Jordi Lluís, van confirmar diumenge a la tarda que la matinada anterior algú va disparar contra la casa del ministre andorrà de Finances, Jordi Cinca, que no ha patit cap dany.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa convocada aquest diumenge, els dos responsables van remarcar que els trets van trencar dues finestres de l'habitatge, situat a la població de La Massana, i que es van fer amb un rifle de caça.

El cap de govern ha alertat de la gravetat dels fets i ha subratllat que no es tracta d'un accident, sinó d'un "fet dolós", motiu pel que la policia andorrana ja ha iniciat una investigació per localitzar l'autor o autors de l'atac.

Els fets han passat en un moment en què Andorra ha iniciat un procés de retallades que afecten sobretot els funcionaris del país, i que Cinca, com a ministre de Finances, és qui està coordinant tot aquest procés que està generant malestar entre el sector públic del país pirinenc.

El cap de govern, del partit liberal Demòcrates per Andorra, va precisar que els fets es van produir cap a les 2:30 de la matinada del diumnege, i va alertar que a Andorra mai s'havia produït un atac d'aquest tipus.

Martí ha expressat el seu "total rebuig i condemna" a l'atac, i ha advertit que això "no condicionarà ni l'actitud del seu govern ni el full de ruta que té marcat" per a Andorra.

stats