Publicitat
Publicitat

Síria

Disparen als observadors de l'ONU quan intentaven arribar a l'escenari de la darrera matança a Síria

El secretari general de les Nacions Unides ho ha denunciat davant l'Assemblea General de l'organització a Nova York. Ban Ki-moon i l'emissari internacional Kofi Annan alerten que el risc d'una guerra civil al país augmenta cada dia

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha dit aquest dijous que han disparat als observadors de l'ONU quan intentaven arribar a la ciutat de Mazraat al-Qubeir per investigar la matança d'una setantena de civils aquest dimecres.

La versió de la televisió progovernamental siriana, Addounia TV, és radicalment diferent. Les notícies de la cadena asseguren que els observadors han arribat a la ciutat.

Dirigint-se a l'Assemblea General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon ha alertat que el risc d'una guerra civil augmenta cada dia; ha qualificat la matança de dimecres de "xocant i repugnant" i l'ha condemnada com a "barbaritat indicible".

L'emissari internacional per Síria, Kofi Annan, també ha condemnat "amb horror" la matança i ha dit que els seus responsables han de "retre comptes" i que la comunitat internacional "no pot deixar que les massacres es converteixin en la realitat de tots els dies al país", on "la crisi escala i la violència empitjora a diari".

"He de ser sincer i confirmar que el pla de pau no es compleix", ha dit Annan a l'ONU. "Ha arribat el moment de determinar què més es pot fer per aconseguir que es compleixi el pla i quines altres opcions tenim per respondre a la crisi", ha subratllat l'exsecretari general de l'ONU, que ha demanat a la comunitat internacional actuar "ràpid".

Etiquetes

Més continguts de