Irlanda
Internacional 13/07/2011

Diversos policies ferits per joves catòlics en protesta per una marxa orangista al nord de Belfast

Els joves catòlics van llençar pedres, còctels Molotov i focs artificials contra les forces de l'ordre. La marxa dels protestants commemora una victòria del rei Guillem III el 1690

Efe
1 min
Un dels carrers escenari dels disturbis d'ahir / REUTERS

DublinDiversos agents de la policia nord-irlandesa van resultar ferits ahir després des ser atacats per joves catòlics en diversos punts de la província, coincidint amb les marxes orangistes que commemoren la victòria del rei protestant Guillem III sobre el catòlic Jaume II a la batalla de Boyne el 1690.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons un portaveu policial, "diversos" agents van resultar ferits al nord de Belfast, després que un grup de joves ataquessin les forces de l'ordre en protesta pel pas aquest dimarts pel barri catòlic d'Ardoyne d'una desfilada protestant.

Pedres, còctels Molotov i focs artificials

Els enfrontaments van començar quan un centenar de manifestants nacionalistes van llençar pedres, còctels Molotov i focs artificials contra les forces de l'ordre, que van respondre amb canons d'aigua i bales de goma.

Contra la decisió de la Comissió de Desfilades

Alguns mitjans nord-irlandesos culpen del brot de violència a l'anomenat Col·lectiu de Residents del Gran Ardoyne (GARC), que va organitzar una protesta en resposta a la decisió de la Comissió de Desfilades de permetre a l'Ordre d'Orange que dugués a terme la marxa per aquesta àrea nacionalista.

Actualment, les rutes que segueixen els "orangemen" són pactades per representants de les dues comunitats amb la citada Comissió, amb el què les marxes són vistes més com una concessió que com una imposició.

Tot i això, un ampli sector nacionalista considera encara que aquestes marxes celebren la supremacia de la comunitat protestant-unionista sobre la catòlica-nacionalista, origen de més de quatre segles de conflicte a Irlanda del Nord.

stats