Un grup d'ultradreta reivindica l'atemptat contra el Dortmund

La policia investiga si els explosius utilitzats provenien d'un magatzem de l'exèrcit alemany

Quatre dies després que tres explosions al pas de l'autobús del Borussia Dortmund deixessin Alemanya en estat de xoc, la hipòtesi jihadista perd força. Aquest divendres, el diari berlinès 'Der Tagesspiegel' rebia un correu electrònic de signe ultradretà que es responsabilitzava de l'atac i que amenaçava a repetir l'acció, aquesta vegada a Colònia. A més, el missatge mencionava Adolf Hitler i atacava el model de societat multicultural.

Aquest dissabte, el diari 'Die Welt' avança que la policia analitza si els explosius que es van utilitzar al pas de l'autobús de l'equip de futbol, dimarts, procedeixen d'algun magatzem de l' exèrcit alemany. Segons el rotatiu, tant els detonadors com els tres artefactes que van explotar requereixen un alt coneixement i són molt difícils d'aconseguir.

L' atemptat contra l'autobús del Dortmund, quan sortia cap a l'estadi per disputar un partit de la Lliga de Campions, segueix envoltat d'enigmes. La fiscalia federal reconeixia dijous que no pot demostrar cap relació entre l'atac i l'únic detingut fins ara com a sospitós, un iraquià de 26 anys.