Dos diplomàtics nord-americans resulten ferits en un atac insurgent a l'Afganistan

Almenys dos membres del cos diplomàtic nord-americà han resultat ferits avui en un atac d'insurgents contra el comboi que els traslladava a l'aeroport d'Herat, a l'oest de l'Afganistan, ha informat a Efe una font oficial.

L'atac al comboi nord-americà es produeix a menys de 24 hores després que el president dels EUA, Barack Obama, anunciés el compromís de mantenir 9.800 soldats després de concloure aquest any el rol de combat al país i completar la sortida a finals de 2016.

L'atac ha tingut lloc quan el comboi diplomàtic ha estat emboscat amb un llançagranades, ha afirmat el portaveu del governador regional, Abdul Raouf Ahmadi.

Traslladats a un hospital militar espanyol

Els dos diplomàtics ferits en l'atac han estat traslladats a un hospital militar de les tropes espanyoles a la regió, segons la informació facilitada per l'ambaixada dels EUA a Kabul a l'oficina del governador d'Herat.

L'insurgent que ha perpetrat l'atac ha aconseguit escapar, d'acord amb Ahmadi. Els talibans, a primera hora de la tarda local, no havien reivindicat l'acció.

El conflicte afganès es troba en un dels seus moments més sagnants des de la invasió dels EUA, que va propiciar la caiguda del règim talibà fa dotze anys.

Més continguts de