Internacional 26/07/2013

Dos morts i desenes de ferits en els enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi

Les mobilitzacions es produeixen després de la detenció aquest matí del president derrocat i la tensió acumulada de les darreres hores

Agències
2 min

El CaireEls enfrontaments aquest divendres entre partidaris i detractors de Mohamed Mursi han deixat ja dos morts a la ciutat egípcia d'Alexandria, la segona més gran del país, segons informa el ministeri d'Interior d'Egipte. Una de les víctimes és un nen de només 14 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La llista de ferits és de 25 i es preveu que augmenti en les properes hores, segons l'agència de notícies MENA. Les forces de seguretat han llançat gas lacrimogen per dispersar els manifestants.

Islamistes i progressistes s'enfronten als carrers de les principals ciutats d'Egipte, en una jornada de mobilitzacions que es preveu massiva després dels últims esdeveniments i la tensió acumulada de les darreres hores.

Tensió acumulada

La tensió ha crescut al país després de la detenció aquest divendres del derrocat president Mohamed Mursi, en presó preventiva durant 15 dies, i a qui acusen d'haver contactat amb Hamàs per perpetrar "accions enemigues" a Egipte, segons informa l'agència estatal.

Segons l'agència Reuters, el president islamista també hauria estat acusat d'assassinat. Mursi està retingut per l'exèrcit des del cop d'estat de principis de juliol.

Les acusacions arriben el mateix dia que l'exèrcit egipci ha amenaçat d'utilitzar la força per reprimir qualsevol tipus de violència que es desencadeni en les manifestacions entre seguidors i detractors de Mursi previstes per aquest divendres.

Ultimàtum de l'exèrcit

A més, dijous l'exèrcit va donar un ultimàtum de 48 hores als Germans Musulmans perquè acabessin amb la resistència i acceptessin el full de ruta imposat pels militars fins a la convocatòria de noves eleccions.

Diversos tancs fan guàrdia, des de dijous a la nit, als punts d'accés a la plaça Tahrir, on aquest matí ja es congreguegaven un gran nombre de persones.

Davant del Palau Presidencial també es preveuen concentracions en resposta a la crida que el cap de l'exèrcit Abdel Fattah al-Sisi va fer dimecres.

El general va demanar als egipcis que sortissin al carrer per donar suport a les forces armades per combatre la violència desencadenada des que l'expresident Mohamed Mursi va ser destituït.

stats