Publicitat
Publicitat

MÓN

Dos ferits en un atac amb carta bomba contra el lobi nuclear suís

L'atemptat a les oficines de Swissnuclear coincideix amb una protesta de Greenpeace davant la seu de la matriu del grup. L'empresa ha demanat autorització per construir tres nous reactors nuclears a Suïssa

Dos homes han quedat ferits després que una carta bomba els hagi explotat a les mans a la seu de Swissnuclear, la secció dedicada a l'energia atòmica dins l'organigrama de l'empresa elèctrica més gran del país. Els dos ferits han ingressat a l'hospital amb ferides al cap i al pit, segons l'agència de notícies suïssa ATS.

L'atemptat coincideix amb una protesta organitzada per Greenpeace davant la seu de Swisselectric, la matriu de l'empresa atacada, que gestiona les cinc plantes nuclears del país. El 2008, a més, la companyia va presentar davant l'Oficina Federal d'Energia una demanda per construir tres nous reactors. Les cinc plantes nuclears del país constitueixen el 40% de la producció elèctrica suïssa.

Davant de les oficines de Swisselectric, a Olten, els manifestants han exhibit cartells de protesta i un gran contenidor d'escombraries, mentre feien música amb bidons buits amb el símbol atòmic.

Més continguts de