Dos joves turistes nord-americans assassinen un carabinieri a Roma

El policia els estava arrestant per haver robat la motxilla del camell a qui havien comprat droga

Dos turistes nord-americans, de 19 i 20 anys, han estat detinguts aquest dissabte a Roma com a culpables de l'assassinat d'un carabinieri divendres a la nit. El policia, que acabava d'arribar de la seva lluna de mel, va ser apunyalat pel jove de 19 anys a qui estava arrestant per haver robat la motxilla del camell a qui la nit anterior havien comprat droga. El cas ha causat una onada de commoció arreu d'Itàlia. Els dos nois, que ja han confessat ser els autors del crim, s'allotjaven en un hotel luxós de quatre estrelles i ja ho tenien tot preparat per fugir als Estats Units.

Els mitjans italians expliquen que els turistes havien robat la motxilla del suposat traficant perquè aquest els havia enganyat i, en lloc de vendre'ls cocaïna, els havia venut aspirina en pols. Com a venjança, els joves van robar-li la motxilla i li demanaven un gram de cocaïna i 100 euros a canvi de tornar-l'hi. 

L'arma del crim, un ganivet d'"importants dimensions", ha estat trobat amagat en el doble sostre de la seva habitació d'hotel. El jove que va confessar haver matat l'agent ha assegurat que no eren conscients que ho era i que es van espantar perquè pensaven que era amic del camell. Els dos nord-americans estan detinguts per homicidi i intent d'extorsió, càrrecs que hauran de ser validats per un jutge.

La resposta de Salvini

En un primer moment, els mitjans de comunicació van informar que els autors de l'assassinat eren dos nois "magrebins". La notícia va desencadenar una gran quantitat de reaccions racistes, entre les quals destacava la del polèmic ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini. Divendres al matí, quan encara no es coneixia que els assassins eren dos joves turistes nord-americans, el mandatari va dir: "Pel que sembla no són italians, quina sorpresa!"

Paral·lelament, des d'alguns sectors també s'ha volgut utilitzar el cas per iniciar una campanya de certa aversió cap al turisme a Itàlia.

Més continguts de