Rebuig a les tropes internacionals
Internacional 26/03/2012

Tres soldats europeus moren a l'Afganistan

Dos dels militars són de nacionalitat britànica i l'altre, d'origen italià. Els atacs arriben en un moment de màxima tensió contra la presència de tropes internacionals

Agències
1 min
Un soldat nord-americà a la província de Laghman / REUTERS

KabulTres soldats –dos britànics i un italià– han mort aquest dilluns a l'Afganistan en dos atacs a diferents parts del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un home que portava l'uniforme de l'exèrcit afganès ha matat els dos soldats britànics de les forces de l'OTAN al sud de l'Afganistan, segons ha informat l'aliança. L'atac s'ha produït al matí en la principal base de la missió internacional (ISAF) a Lashkar Gah, a la província de Helmand, i l'agressor també ha resultat mort quan les forces de la coalició li han disparat en resposta als seus trets.

El secretari de Defensa del Regne Unit, Philip Hammond, n'ha confirmat la nacionalitat aquest dilluns a la Cambra dels Comuns, i ha afirmat: "Els nostres pensaments, com sempre, estan amb les seves famílies, per a les quals això serà una tragèdia profundament personal".

D'altra banda, el soldat italià ha mort en un atac de morters contra una base de la coalició a Gulistan, al est de l'Afganistan. La base ha sigut atacada durant el matí però els projectils han caigut fora del perímetre. A primera hora de la tarda l'atac s'ha repetit i ha causat la mort del soldat italià i n'ha ferit cinc més.

Itàlia va autoritzar la participació de 4.200 militars a l'Afganistan, segons dades facilitades pel ministeri de Defensa, que precisa que actualment estan destinats a la zona de Kabul i Herat.

Els atacs arriben en plena onada de violència al país per la mort de 17 civils a mans d'un soldat nord-americà i després de la crisi oberta per la crema d'exemplars de l'Alcorà en una base nord-americana.

stats