Internacional 17/10/2012

La policia anglesa, en estat d'alerta per visites sospitoses a la nena pakistanesa atacada pels talibans

Malala va ser tirotejada al Pakistan i ha estat traslladada a Birmingham per rebre atenció mèdica. Una parella va intentar visitar-la de nit fent-se passar per família

Ara
1 min
Els estudians afganesos donen suport a l'activista pakistanesa. AFP

BarcelonaLa policia anglesa està en estat d'alerta després que aquest dimarts dos sospitosos volguessin visitar Malala Yousufzai, l'activista pakistanesa de catorze anys tirotejada pels talibans, que rep atenció mèdica en un hospital de Birmingham. Els sospitosos van voler-li fer una visita durant la nit i es van presentar afirmant ser familiars seus, segons ha dit el director de l'hospital, Dave Rosser. La policia va interrogar la parella i els va dir que no els estava permès tornar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats britàniques estan molt pendents de la seguretat de Malala, que va ser traslladada a Birmingham per tal de rebre un tractament especial després de rebre una bala al cap i una altra al coll quan sortia de l'escola.

Al Pakistan, els insurgents talibans han afirmat aquest dimarts que mereixia morir perquè s'havia pronunciat contra ells i havia elogiat el president dels Estats Units, Barack Obama.

Els metges britànics han dit que Malala ho té tot a favor per a una "bona recuperació", tot i que també han explicat que "és obvi que necessitarà una cirurgia reconstructiva". L'hospital on es troba la nena té una unitat especial per a traumatismes complexos i també s'hi han tractat centenars de soldats ferits a l'Afganistan.

stats