Anglaterra
Internacional 30/06/2011

Amnistia Internacional denuncia en un informe el tracte a què Xina sotmet els advocats prodrets humans

L'ONG parla de tàctiques per silenciar els lletrats, que van des de la suspensió de la llicència fins a l'assetjament, les desaparicions forçoses o la tortura. La persecució ha augmentat els últims mesos, asseguren

Efe
1 min

LondresAmnistia Internacional denuncia en un informe la pressió, intimidació i persecució a què el govern xinès sotmet els advocats que lluiten per causes de drets humans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu informe Against the Law: Crackdown on China's Human Rights Lawyers Deepens, l'ONG detalla com els esforços de l'Estat per controlar els advocats que lluiten pels drets fonamentals s'han intensificat en els darrers anys, i sobretot els últims mesos.

"Els advocats que lluiten pels drets humans estan subjectes a tàctiques per silenciar-los que van en augment, com ara la suspensió o revocació de llicències, assetjament, desaparicions forçoses o fins i tot tortura", ha indicat Catherine Baber, vicedirectora d'Amnistia Internacional per a Àsia Pacífic.

"L'Estat xinès està tractant d'exercir i manipular la llei per reprimir aquells a qui percep com una amenaça", ha denunciat també Baber en un comunicat emès des de Londres.

stats