Primavera Àrab
Internacional 10/02/2012

Dues explosions maten més de 25 persones a Alep, la segona ciutat de Síria

El règim les atribueix a "bandes mafioses armades" i l'oposició al mateix aparell d'estat

Ara
1 min
Restes de l'explosió en un edifici de les forces de seguretat a Alep / REUTERS

BarcelonaUnes 25 persones han mort, segons la televisió estatal siriana, en dues explosions davant de complexes de les forces de seguretat Alep, la segona ciutat de Síria. El règim atribueix l'acció a "grups mafiosos armats" i diu que entre els morts hi ha civils i agents. Com en altres atemptats d'aquestes característiques, els activistes de l'oposició responsabilitzen el govern de la violència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els residents de Homs, la ciutat rebel que ha estat bombardejada durant sis dies consecutius, expliquen que els barris controlats per l'oposició estan assetjats per un fort desplegament de tancs. Els atacs amb artilleria pesant continuen des de primera hora del matí. Des de l'inici de l'ofensiva, els activistes han comptabilitzat més de 400 morts.

Aquest divendres estan convocades manifestacions de protesta a tot el país, sota el lema "Rússia assassina els nostres fills", per rebutjar el veto de Moscou a una la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU reclamant una transició política a Síria.

stats