Dues explosions en una planta química a Houston obliguen a més desallotjaments

El Centre Nacional d'Huracans alerta que una nova tempesta s'està formant a l'Atlàntic

Dues explosions han sacsejat aquest dijous una planta química situada a uns 25 quilòmetres al nord-oest de la ciutat texana de Houston, negada d'aigua pel pas de l'huracà 'Harvey', segons ha confirmat la companyia Arkema, que ha advertit del risc de noves detonacions. 

Les explosions han provocat una columna de fum dens i negre que es veu des de diferents llocs de la zona afectada. La policia ha ordenat l'evacuació dels veïns en un radi de dos quilòmetres i ha alertat la ciutadania que es mantingui allunyada de l'empresa.

Diumenge passat la planta va patir una apagada que va afectar els generadors de reserva a causa de pluges de l'huracà 'Harvey', que ha provocat una quarantena de morts a l'estat de Texas, milers de desallotjats i que s'ha traslladat, convertit en una tempesta tropical, cap a la veïna Louisiana.

L'huracà evidencia els plantejaments negacionistes del canvi climàtic

Les previsions meteorològiques alerten que el 'Harvey' podria continuar causant danys i caos per una nova tongada de fortes pluges fins aquest divendres des del sud-oest de Louisiana i la frontera de l'est de Texas cap a l'oest de Kentucky, amb acumulacions aïllades de 25 centímetres.

La situació encara es pot agreujar més. 'Irma', la novena tempesta tropical de la temporada d'huracans a l'Atlàntic, s'ha format aquest dijous prop de l'arxipèlag africà de Cap Verd i s'espera que es converteixi en huracà aquest divendres mentre prossegueix el seu rumb cap al Carib, segons informa el Centre Nacional d'Huracans.