Publicitat
Publicitat

Els EUA envien a Afganistan quatre presos de Guantánamo

És la primera transferència a Kabul en un lent degoteig per reduir el nombre de detinguts en aquest centre

Quatre afganesos presos des de fa més d'una dècada al centre de detenció de Guantánamo han estat enviats al seu país, segons ha informat el Pentàgon aquest dissabte, en el que és l'últim gest de l'administració Obama per tancar aquesta polèmica instal·lació.

Els quatre homes han estat traslladats a Kabul la matinada de dissabte a bord d'un avió militar dels Estats Units i lliurats a les autoritats afganeses, la primera transferència que s'efectua cap a aquest país devastat per la guerra des de l'any 2009.

Obama va prometre tancar la presó de Guantánamo quan va assumir el càrrec fa gairebé sis anys, amb l'argument que fa un mal irreparable a la imatge dels Estats Units a tot el món.

Però fins ara ha estat incapaç de fer-ho, en part a causa dels obstacles que li ha posat el Congrés nord-americà.

Amb altres episodis de transferència de presos recents, com ara el dels sis reclusos que van ser enviats a l'Uruguai a principis de mes, el nombre de detinguts a Guantánamo s'ha anat reduint fins als 132.

La repatriació dels quatre afganesos, identificats com "detinguts de baix risc", fa temps que estava decidida però ha estat aturada durant mesos a l'espera de fer-se efectiva.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT