Internacional 06/04/2012

EUA enfonsa el "vaixell fantasma" japonès que el tsunami va portar fins a Alaska

Els guardacostes nord-americans han efectuat dos trets amb munició "altament explosiva" i han submergit el vaixell a 1.850 metres de profunditat

Efe
1 min

Redacció InternacionalEls guardacostes dels EUA han enfonsat el vaixell pesquer japonès 'Ryon-Un Maru' a les 18.15, hora local d'Alaska. Aquest 'vaixell fantasma' japonès, que viatjava sense llums i a la deriva, s'ha submergit a unes 180 milles a la costa sud-est d'Alaska, en un punt amb una profunditat d'uns 1.850 metres, després d'una operació que ha durat poc més de cinc hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per a l'operació, la tripulació de l''Anacapa', el vaixell americà que ha enfonsat el nipó, ha efectuat dos trets amb munició "altament explosiva", segons la Guàrdia Costanera nord-americana.

"Per la seguretat dels mariners, enfonsar el vaixell era la via més ràpida per reconduir adequadament el perill que suposava aquest vaixell sense control", ha dit el capità Daniel Travers, cap de gestió d'accidents de l'autoritat costanera. Per ell, "la tripulació de l''Anacapa' ha fet un treball rellevant i ha completat sense riscos la seva missió".

stats