Publicitat
Publicitat

Afganistan

Els EUA indemnitzen amb 50.000 dòlars els familiars dels 17 morts per un sergent a l'Afganistan

Els pagaments volen reconèixer, segons els EUA, la “naturalesa extraordinàriament devastadora del succés”

Els Estats Units han pagat centenars de milers de dòlars en compensacions a les famílies de les víctimes de l'atac que, atribuït a un soldat, va causar 17 morts al sud de l'Afganistan el passat 11 de març, segons fonts oficials.

D'acord amb un líder tribal, membres de l'Exèrcit nord-americà van anar dissabte a l'oficina del governador de la província de Kandahar i allà van lliurar els diners a les famílies de les víctimes.

“Van pagar 50.000 dòlars per cada mort i 11.000 dòlars per cada ferit. El pagament va ser efectuat en la moneda afganesa”, segons aquest líder.

Un oficial nord-americà que va demanar no ser identificat va confirmar el pagament –encara que no la seva quantia– i va assegurar que aquest reflecteix la “naturalesa extraordinàriament devastadora del succés”.

Estats Units ha repatriat al sergent acusat dels fets, Robert Bales, contra qui ha presentat càrrecs per 17 assassinats, tot i que els líders tribals de Kandahar mantenen que les seves morts són setze.

D'acord amb el relat dels crims, Bales va sortir de la base de matinada i va entrar en diverses cases de dos pobles propers, on va disparar contra les persones que dormien en elles, entre elles nens, i més tard va cremar alguns dels cadàvers.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat que el seu Govern investigarà fins a les últimes conseqüències la matança, que va qualificar de “vergonyosa i inacceptable”.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT