Els EUA van intentar rescatar sense èxit un ostatge nord-americà al Iemen

El Pentàgon lamenta que l'home segrestat per Al Qaida no estava al lloc on es va dur a terme l'operació

El president dels EUA, Barack Obama, va autoritzar el mes passat una operació per rescatar el nord-americà Luke Somers, segrestat al Iemen el setembre de 2013, que no va tenir èxit, segons ha revelat la Casa Blanca.

"Lamentablement, Luke no estava present" al lloc on es va desenvolupar l'operació, però "ostatges d'altres nacionalitats sí hi eren i van ser rescatats", ha indicat en un comunicat la portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Bernadette Meehan.

La filial iemenita del grup terrorista Al Qaida ha amenaçat avui en una gravació de vídeo de matar Somers, segrestat a Sanaa el setembre de 2013.

Al vídeo, el dirigent d'Al Qaida a la Península Aràbiga, Nasser bin Ali al Ansi, llegeix un comunicat en què assegura que els Estats Units coneixen perfectament les seves exigències.

"Donem al govern dels Estats Units un termini de tres dies a partir de la difusió d'aquest comunicat per satisfer les nostres demandes que coneix perfectament, en cas contrari, l'ostatge nord-americà trobarà el seu inevitable destí", assegura el líder terrorista.

Sobre l'operació de rescat autoritzada per Obama al novembre, la Casa Blanca ha explicat que va ser "coordinada" amb el Govern del Iemen i executada per forces nord-americanes i d'aquest país.

En aquesta operació van ser alliberades vuit persones, entre elles un saudita i un etíop.