Estats Units
Internacional 19/03/2012

Un llibre assegura que Castro coneixia el pla per matar Kennedy

L'analista de la CIA Brian Latell ha publicat 'Secrets de Castro: La CIA i la màquina d'intel·ligència de Cuba', on explica que l'assassí del president nord-americà va avisar les autoritats cubanes abans de l'acte i que aquestes no van fer res per aturar-lo

Ara
2 min
imatge d'arxiu de John F. Kennedy, president dels EUA assassinat el 1963

BarcelonaUn nou llibre escrit per l'analista de la CIA Brian Latell evidencia que la intel·ligència cubana sabia per endavant que John F. Kennedy (JFK) seria assassinat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El llibre, 'Secrets de Castro: La CIA i la màquina d'intel·ligència de Cuba', explica que l'assassí de JFK, Lee Harvey Oswald, va advertir oficials cubans d'intel·ligència del seu pla per matar el president nord-americà. Latell escriu que Oswald, un bel·ligerant seguidor de Castro, es va sentir frustrat quan els funcionaris de l'ambaixada de Cuba a Ciutat de Mèxic es van negar a donar-li un visat per entrar a l'illa. Va ser aleshores quan es va comprometre a disparar a Kennedy per demostrar les seves credencials revolucionàries. "Fidel coneixia les intencions d'Oswald i no va fer res per impedir l'acte", assegura el llibre.

L'autor ha aclarit al diari 'The Miami Herald' que ell en cap moment escriu que Fidel Castro va ordenar l'assassinat ni que Oswald estigués sota el seu control. "Podria haver estat així, però jo no ho puc assegurar perquè he sigut incapaç de trobar-ne cap evidència", ha dit, i ha afegit que "pràcticament no hi ha cap especulació al llibre i tot el que escric està avalat per documents i fonts 'on the record'".

'Secrets de Castro: La CIA i la màquina d'intel·ligència de Cuba' és el primer estudi substancial de les operacions d'intel·ligència del president cubà, segons el rotatiu de Miami. L'escriptor s'ha basat en entrevistes amb espies cubans que van desertar, així com en documents desclassificats de la CIA, l'FBI, el Pentàgon i altres òrgans de seguretat nord-americans. El llibre conté una bona quantitat de material que podria crear controvèrsies, com l'explicació de com els espies de Castro han dut a terme assassinats o han penetrat al govern dels EUA.

stats