Els EUA acusen Rússia dels robatoris massius de dades a Yahoo

Segons el departament de Justícia, dos espies i dos 'hackers' contractats pel Kremlin hi estarien involucrats

El departament de Justícia dels Estats Units ha assegurat aquest dimecres que dos espies russos i dos 'hackers' contractats suposadament pel Kremlin són els responsables d'haver robat dades de més de 500 milions d'usuaris de Yahoo per tal d'espiar periodistes russos i funcionaris dels governs rus i nord-americà.

L'empresa va fer públic al setembre que a finals del 2014 pirates informàtics li havien robat informació personal com ara números de telèfon, correus electrònics, dates de naixement i contrasenyes. Llavors, fonts de la companyia van advertir que creien que l'atac podia haver sigut orquestrat per un govern estranger. 

"Els acusats van atacar els comptes de Yahoo de funcionaris dels governs rus i nord-americà, entre els quals comptes de personal dedicat a la seguretat cibernètica, personal diplomàtic i militar", ha dit en una roda de premsa aquest dimecres Mary McCord, responsable de la investigació del departament de Justícia. 

McCord ha assegurat que els sospitosos també van provar d'accedir a la informació de periodistes russos i treballadors dels serveis financers. 

Les acusacions sumen un episodi més al moment delicat en què es troben les relacions entre Rússia i els Estats Units. El Partit Demòcrata acusa l'entorn de Donald Trump d'haver col·laborat amb espies russos per intervenir en les eleccions nord-americanes, escàndol pel qual el seu assessor de seguretat nacional, Michael Flynn, va haver de dimitir. En altres atacs cibernètics atribuïts a espies russos -durant la campanya electoral- es va sostreure informació dels servidors del Partit Demòcrata. 

Més continguts de