Els EUA imposen noves sancions a iranians que financen la Guàrdia Revolucionària

El govern nord-americà castiga sis individus i tres entitats després de trencar l'acord nuclear

El departament del Tresor dels Estats Units ha imposat noves sancions a l'Iran, tres dies després que el president Donald Trump anunciés que surt de l'acord nuclear amb l'Iran. El departament del Tresor ha anunciat aquest dijous al vespre sancions contra una xarxa, operativa als Emirats Àrabs Units i l'Iran, dedicada al subministrament de centenars de milions de dòlars a la Força al-Quds de la Guàrdia Revolucionària iraniana.

"El règim iranià i el seu banc central han abusat del seu accés a entitats als Emirats per adquirir dòlars nord-americans per finançar les malèvoles activitats de la Força al-Quds, inclosa l'aportació de fons per als seus socis regionals, a través de l'encobriment del propòsit per als que eren comprats", ha assenyalat Steven Mnuchin, secretari del Tresor, en un comunicat.

Les noves sancions afecten en concret sis individus iranians i tres entitats, a qui congela els actius que puguin tenir sota jurisdicció nord-americana i se'ls prohibeix qualsevol transacció financera amb entitats nord-americanes.

Mnuchin va remarcar el compromís del Tresor "de tallar els fluxos d'ingressos de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran sigui quin sigui el seu origen i el seu destí" i ha explicat que les noves sancions "es dirigeixen contra individus i empreses implicats en una xarxa de canvi de divises de gran escala que ha generat i transferit milions de dòlars" a aquest grup.

Amb la sortida del pacte nuclear, acordat entre l'Iran i 6 potències internacionals (EUA, Xina, Rússia, Alemanya, França i Regne Unit), Washington va atorgar un termini d'entre 90 dies i 180 dies perquè les empreses amb relacions comercials amb l'Iran les concloguin, segons Efe.