Internacional 28/06/2013

Edward Snowden es planteja tornar als Estats Units, segons el seu pare

La família demana que no es detingui l'extreballador de la CIA i que no es decreti el cas sota secret de sumari. També vol que l'informàtic pugui escollir el tribunal on voldrà ser jutjat

Ara
1 min

BarcelonaEl pare d'Edward Snowden, l'extreballador de la CIA perseguit per haver revelat informació dels serveis secrets, ha obert la possibilitat que el seu fill torni als Estats Units. Lonnie Snowden, però, posa condicions a la tornada del seu fill al país, i ha demanat que el departament de Justícia no l'intenti detenir abans del judici, que no es posi el cas sota secret de sumari i que el mateix Snowden pugui escollir on tindrà lloc el judici.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En declaracions a la cadena de televisió nord-americana NBC, el pare de Snowden ha reconegut que el seu fill ha incomplert les lleis dels Estats Units, però manté que “no és un traïdor per revelar informació classificada sobre els programes secrets de vigilància del govern."

“Si la gent vol dir que és un traïdor, de fet, ha traït el seu govern. Però no crec que hagi traït la gent dels Estats Units”, ha afegit Lonnie Snowden.

“A aquest punt, crec que no ha fet cap traïció. Ha trencat amb les lleis dels Estats Units en el sentit que ha revelat informació classificada”, ha dit.

El pare de l'ex treballador de la CIA ha explicat que no parla amb el seu fill des de l'abril i s'ha mostrat preocupat perquè els col·laboradors de Wikileaks el "manipulin". "Jo no vull posar-lo en perill, però em preocupa els qui l'envolten", ha afegit el pare de l'extreballador de la CIA.

Edward Snowden continua suposadament en zona de trànsit aeri de l'aeroport de Moscou i està acusat de revelar documents secrets sobre els serveis de vigilància dels Estats Units.

stats