Món
Internacional 13/07/2011

'Operació triomf' a Facebook per escollir el govern egipci de transició

Essam Sharaf pregunta als internautes del seu país qui voldrien a l'executiu. Els més ben posicionats són Wael Goneim, jove revolucionari i directiu de Google al Pròxim Orient, i l'escriptor Alaa el Aswani

Redacció
1 min

Barcelona“Quins són els noms dels ministres que vols veure en el nou Govern?”. Així de directe ha sigut la pregunta que ha llançat el primer ministre egipci, Essam Sharaf, a través de la seva pàgina a Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La consulta popular arriba després que Sharaf anunciés aquest dilluns una remodelació del govern en el termini d'una setmana, amb l'objectiu de “preservar la Revolució” iniciada el 25 de gener i que va culminar l'11 de febrer amb la renúncia a la presidència de l'exprimer ministre Hosni Mubàrak.

La proposta, col·locada al mur del perfil el dimarts al migdia, ja ha rebut més de 7.800 comentaris. Entre els noms proposats per al nou gabinet figuren el de l'activista i directiu de Google al Pròxim Orient, Wael Goneim, un dels joves que van promoure la Revolució. Els internautes proposen que ocupi la cartera de Telecomunicacions. Una altra de les propostes més popular és Alaa el Aswani, un destacat escriptor i intel·lectual egipci, que els usuaris assenyalen com a ministre de Cultura. El premi Nobel de la Pau egipci, Mohammad al-Baradei, s'ha proposat com a president del país.

Altres peticions populars han sigut que el ministre d'Interior sigui civil i no militar i que els nous ministres siguin, en general, joves revolucionaris.

La remodelació anunciada per Sharaf el dilluns respon, en bona mesura, a una petició feta pels revolucionaris, que divendres van tornar a ocupar la plaça Tahrir del Caire en una clara demostració del seu descontentament amb el govern.

stats