Egipte

Les concentracions continuen a la plaça Tahrir, el Parlament i la seu del govern

El govern amenaça amb un cop d'estat, però la mobilització s'amplia amb vagues arreu del país

El govern egipci ha reaccionat a la jornada de mobilitzacions massives de dimecres, que van desbordar el perímetre de la plaça Tahrir, amb l'amenaça d'un cop d'estat. Per demà hi ha convocada una altra gran manifestació

Després que la crida dels sindicats independents a la vaga general ampliés la revolta a Egipte, on ahir es va viure la mobilització més gran des del principi de la crisi, el govern amenaça amb la intervenció dels militars. El vicepresident Suleiman ha afirmat que el govern no pot afrontar una potesta contínua. El ministre d'Afers Exteriors ha declarat aquesta nit en una entrevista a la cadena Al-Arabiya que "l'exèrcit haurà d'intervenir si els aventurers intenten prendre el poder i supervisar el procés de transició" i que els militars "han de defensar la Constitució i la seguretat nacional d'Egipte".

Tanmateix al carrer les protestes continuen per dissetè dia consecutiu, i han depassat el perímetre de la plaça Tahrir. Hi ha grups concentrats al voltant del Parlament i de la seu del govern des d'ahir. Per demà divendres s'ha convocat una altra gran manifestació.

Més continguts de