Egipte
Internacional 30/07/2013

Catherine Ashton és la primera representant estrangera que visita Mursi

La delegada europea d'Afers Exteriors assegura que el president es troba bé però no detalla on està detingut

Reuters
1 min

El CaireL'alta representant d'Afers Exterior de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha visitat aquest dimarts el deposat president d'Egipte Mohammed Mursi. És el primer cop que una persona de fora ha tingut accés a Mursi, que porta retingut en una seu militar de localització desconeguda des del cop d'estat. La justícia egípcia li imputa càrrecs de conspiració, espionatge i assassinat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ashton ha revelat poca cosa del que ha considerat una conversació "amigable, oberta i molt franca" i que ha durat dues hores. Per la delegada europea, el més important és que l'expresident es troba bé i per això s'ha assegurat que aquesta informació arribi a la seva família.

Mursi té accés a la televisió i per tant està informat del que passa al país, on gairebé 300 persones han mort en la violència desencadenada per les protestes contra el cop.

La Unió Europea, mediadora del conflicte

La representat de la UE s'ha convertit en una de les poques figures acceptades pels dos bàndols i podria ser una mediadora potent en el transcurs del conflicte. Ashton va posar com a condició visitar el president en el seu viatge a Egipte.

La Unió Europea ha denunciat la violència utilitzada per l'exèrcit en les manifestacions, així com els càrrecs que s'imputen a Mursi. A més, Europa va intentar persuadir l'expresident que se sotmetés a les demandes dels egipcis just abans que es produís el cop d'estat.

stats