Món
Internacional 20/08/2011

Egipte retira el seu ambaixador a Israel per un atac a la frontera en què van morir cinc egipcis

L'atac es va produir la matinada de divendres, quan un avió hebreu que perseguia dos suposats terroristes palestins va disparar a membres de les forces egípcies i va provocar la mort de tres soldats i dos civils

Agències
1 min

IsraelEl Govern egipci ha decidit retirar l'ambaixador del país africà a Israel, Iàsser Reda Ali Abdullah Said, en una reunió d'urgència aquesta matinada, fins que finalitzin les investigacions sobre el bombardeig de l'exèrcit hebreu a la frontera entre els dos països, a la península del Sinaí, que a la matinada de divendres va fer cinc morts egipcis, segons informa el diari egipci Al Wafd.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Egipte ha condemnat fortament l'atac i ha reclamat a Israel que demani disculpes de manera oficial pels fets, segons un comunicat difós aquest divendres per l'agència oficial de notícies Mena.

L'atac es va produir quan un avió hebreu, que perseguia dos suposats terroristes palestins involucrats en l'atac a la ciutat d'Eliat -en què van morir vuit civils israelians-, va disparar a membres de les forces egípcies i va provocar la mort de tres soldats i dos civils.

El govern d'Israel, per la seva part, ha qualificat l'incident “d'error”.

Centenars de persones s'han manifestat durant tota aquesta nit davant de l'ambaixada d'Israel al Caire per exigir l'expulsió de l'ambaixador israelià del país. Hores abans, el primer ministre egipci assegurava a través del seu perfil a la xarxa social Facebook que "la sang dels egipcis és massa cara com per ser vessada sense resposta".

stats