Espiral de violència al Pròxim Orient

Egipte anuncia una treva a Gaza després de quatre dies de bombardejos

Un ministre israelià confirma l'acord, però les faccions palestines no s'han pronunciat. Fins ara han mort 25 palestins i no hi ha víctimes israelianes

Egipte ha anunciat la matinada de dimarts un alto el foc a la franja de Gaza després de quatre dies en què els bombardeigs de l'aviació israeliana han mort 25 palestins i els coets, llançats per les faccions palestines sobre ciutats israelianes, no han causat cap víctima. L'acord ha estat anunciat per l'agència oficial de notícies Mena i corroborat per un ministre israelià, però els grups palestins encara no s'han pronunciat.

L'espiral de violència va començar divendres i és la més greu que s'ha produït a la zona des de l'octubre. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va declarar dilluns que està disposat a endurir els bombardejos si no s'atura el llançament de coets des de Gaza. Hamàs s'havia mostrat partidari d'aturar l'escalada bèl·lica, mentre els Comitès de Resistència Popular, protagonistes dels atacs amb coets, i el líder dels quals va ser assassinat en un atac selectiu israelià divendres, es mostraven contraris a un acord.