Internacional 07/02/2011

La crisi d'Egipte portarà més turistes a tot l'Estat

TUI diu que la situació a Egipte afavorirà l'augment de turistes a Espanya per Setmana Santa. Han notat un augment creixent de la demanda en aquests últims dies

Redacció
1 min

BarcelonaEl cap d'operacions d'Espanya i Andorra de l'operador turístic TUI Travel, Ian Livesey, ha assegurat avui que la situació a Egipte està provocant un augment de la demanda turística cap a l'Estat per a les pròximes setmanes, i fins i tot de cara a la propera Setmana Santa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Livesey ha assegurat que és "obvi" que la situació a Egipte "beneficia a Espanya" i ha confirmat que la seva empresa ha notat un important increment de demanda de turistes per viatjar en les pròximes setmanes. Segons ha explicat, en una pausa del II Congrés Internacional de Turisme Asiàtic, hi ha molts operadors que han anul·lat els seus vols a Egipte i com a conseqüència estan augmentant les reserves de vols cap a diferents punts de l'Estat.

D'altra banda, el secretari general de Turisme i Comerç del Ministeri d'Indústria, Joan Mesquida, també ha assenyat que el conflicte a Egipte pot beneficiar "de manera conjuntural i a curt termini" els interessos turístics espanyols tot i que ha matisat que espera que la situació s'arregli aviat i que la indústria turística torni a funcionar de forma regular a Egipte. "El turisme té una gran capacitat per cicatritzar les ferides", ha dit.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha destacat que algunes empreses turístiques catalanes que operen al país africà "han repatriat als seus treballadors per precaució", tot i que ha dit que, en la seva opinió, "la situació està aturada temporalment".

stats