Egipte
Internacional 31/01/2011

L'exèrcit desplega la infanteria i impedeix l'entrada de més manifestants a la plaça Tahrir

Les coses comencen a canviar al focus de la protesta al Caire: els tancs es retiren a un segon pla, mentre tropes d'infanteria es despleguen a la plaça. Els soldats impedeixen l'accés de més manifestants i la relació entre militars i civils es refreda

CARME COLOMINA / Enviada Especial
1 min
Vista general de la plaça del Tahrir, on es troba l'enviada especial de l'ARA. EFE

El CaireL'ambient ha canviat a la plaça Tahrir, on l'esperit de confranternització entre la població i l'exèrcit ha donat pas a les primeres mostres d'enfrontaments. Els tancs s'han desplaçat a un segon pla i en els seu lloc patrullen soldats a peu. Els controls militars impedeixen l'accés de més manifestants a la plaça, i tampoc es permet als periodistes (a qui ahir els soldats demanaven que els fotografiessin al costat del poble) que prenguin imatges. Als carrers que envolten la plaça són visibles les conseqüències de la batalla campal de divendres, amb cotxes de policia cremats i pots de gasos lacrimògens al terra. L'exèrcit també ha aixecat barricades en els punts estratègics del centre de la capital egípcia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest matí estava prevista una manifestació cap al palau presidencial que, davant el desplegament de l'exèrcit, és molt difícil que es pugui arribar a celebrar. La policia ha tornat a patrullar pels carrers de la ciutat, tot i que no s'ha acostat a la plaça. El canvi en el paper de l'exèrcit, que fins ara havia simpatitzat amb els manifestants, es dóna poc després que l'oposició convoqués una vaga general i una manifestació multitudinària per a dimarts, amb l'objectiu de fer caure Mubàrak.

stats