Itàlia
Internacional 07/05/2012

Primer test polític a Itàlia des de la caiguda de Berlusconi

Nou milions d'italians estan cridats a les urnes per escollir la composició de 942 ajuntaments. Els experts preveuen una alta abstenció en els comicis

Efe
1 min
Un home introdueix el seu vot durant la primera jornada d'eleccions municipals a Itàlia / REUTERS

RomaItàlia vota aquest dilluns en la segona i última jornada de la primera volta dels comicis municipals parcials. Més de nou milions d'italians poden acudir des d'ahir a les urnes per escollir la composició de 942 ajuntaments –entre ells 170 amb més de 15.000 habitants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La previsió de la majoria d'analistes polítics és que l'abstenció serà la clara protagonista d'aquestes eleccions. A les 22:00, hora local, de diumenge havien votat el 49,66% dels electors, 6,2 punts menys respecte a la participació registrada a la mateixa hora en les últimes eleccions.

El resultat d'aquests comicis, tot i que no se celebren a tots els municipis, servirà com a test polític per saber el suport amb què poden comptar els partits de cara a la pròxima gran cita a les urnes, les eleccions generals previstes per a la primavera de 2013.

En el cas que el vencedor de les eleccions en un municipi no obtingui la majoria absoluta, se celebrarà una segona volta els propers 20 i 21 de maig.

stats