Empreses britàniques alerten dels riscos del 'Brexit'

Fins a 36 companyies del Regne Unit avisen en una carta al 'The Times' que la sortida de la Unió Europea implicarà una davallada de la inversió i la pèrdua de llocs de treball

El primer ministre britànic, David Cameron, ha posat les cartes sobre la taula:  Ja hi ha acord amb les institucions data pel referèndum (23 de juny) sobre el 'Brexit'. I ara és l'hora que els ciutadans es manifestin. Aquest mateix dimarts un grup d'empreses britàniques han enviat una carta al diari 'The Times' alertant que la retirada de la Unió Europea comportaria una pèrdua de llocs de feina i una davallada en la inversió.

Directors de fins a 36 empreses de l'índex FTSE 100 (les 100 principals societats de la borsa de Londres) han firmat la carta, incloent-hi de tant importants com EasyJet, Burberry, Marks & Spencer i Vodafone.

Des dels sectors partidaris del 'Brexit', però, destaquen que dos terços de les empreses de l'índex no consten entre les firmants. Entre elles, n'hi ha d'importants com les cadenes de supermercats Tesco i Sainsbury i els bancs RBS i Barclays.

Per la seva banda, David Cameron ha valorat positivament el fet que unes quantes empreses hagin firmat la carta recolzant la seva postura de continuar a la UE i ha desafiat els partidaris de la sortida a organitzar una mobilització similar.

Preocupació també a l'altra banda de l'atlàntic

A banda d'empreses del Regne Unit, algunes empreses europees amb vincles a les illes també han firmat la carta, inclòs empreses nord-americanes. Entre els firmants hi ha Richard Gnodde i Michael Sherwood, tots dos executius de Goldman Sachs. El banc nord-americà va donar fa poc una quantiosa suma a la campanya Stronger in Europe, partidària d'un Regne Unit dins la Unió Europea. Els mes passat, Standard & Poor's  va avisar que els bancs podrien moure la seva seu si el Regne Unit optava pel 'Brexit'.