Internacional 15/09/2012

El príncep Enric d'Anglaterra surt il·lès d'un atemptat a l'Afganistan que ha provocat 18 morts

Els autors de l'atac a la base Camp Bastion on hi ha destacat el príncep anglès l'atribueixen a una "venjança" pel vídeo contra Mahoma que ha revoltat el món àrab

Efe
1 min

KabulDos soldats de la missió de l'OTAN a l'Afganistan i 16 insurgents han mort aquesta nit passada en el transcurs d'un atac talibà contra la meridional base Camp Bastion, en la qual es troba destacat el príncep Enric d'Anglaterra. L'atac ha estat entrada la nit en aquesta base del districte de Washer, situat a la conflictiva província de Helmand, un dels bastions tradicionals dels insurgents, que van atribuir l'acció a una "venjança" pel vídeo burlesc de Mahoma.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Segons la nostra informació inicial, han mort dos soldats de l'OTAN i 16 talibans, els cadàvers estan encara en les rodalies de la base", va relatar a Efe el portaveu provincial, Daud Ahmadi, en una versió també confirmada per la missió de l'OTAN. Els autors de l'atac van emprar projectils, granades de mà i armes curtes i la missió de l'OTAN a l'Afganistan ha posat en marxa una investigació. L'atac va ser reivindicat per un portaveu talibà, Mohamed Yusuf Ahmadi, que va dir haver causat un alt nombre de baixes entre els soldats estrangers i amplis danys materials, tot i que els talibans solen exagerar l'abast de les seves accions.

"Ha estat un acte de venjança contra el vídeo antiislàmic realitzat als Estats Units", va explicar el portaveu talibà. Els talibans havien cridat venjar el vídeo sobre Mahoma que ha generat àmplies protestes en el món musulmà, encara que el govern afganès va bloquejar Youtube per impedir la seva difusió i només hi ha hagut petites manifestacions de protesta a l'est del país.

stats