PAKISTAN
Internacional 04/03/2011

Enterren el ministre pakistanès assassinat enmig de grans mesures de seguretat

Avui enterren el ministre pakistanès Shahbaz Bhatti, assassinat dimecres a Islamabad enmig de grans mesures de seguretat. L'únic ministre cristià del govern era contrari a la llei de la blasfèmia

Redacció
1 min

BarcelonaAvui enterren el ministre pakistanès de les minories religioses, Shahbaz Bhatti, assassinat dimecres a Islamabad. L'enterrament s'ha dut a terme a l'església de Fàtima enmig de grans mesures de seguretat. L'església, al cor de la capital pakistanesa, ha estat bloquejada per un impressionant dispositiu de seguretat. A la capital pakistanesa ja hi ha sempre molts controls de l'exèrcit i la policia a causa dels atemptats de kamikazes talibans d'Al-Qaida, que han provocat més de 4.000 morts els últims tres anys i mig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Policies i militars han prohibit l'entrada de vehicles al sector de l'església. El miler de persones que han assistit a la cerèmonia han hagut de passar per un detector de metalls i explosius. Hi han assistit el primer ministre, Yusuf Raza Gillani, i alguns membres del govern, però no el president, Asif Ali Zardari, que s'ha fet representar pel seu portaveu. "És un dia trist, fins i tot negre. Plorem la mort de Shabbaz Bhatti, una gran pèrdua per a la nació, ell treballava per a una millor harmonia de les religions", ha dit el primer ministre. "Farem el possible per portar els culpables davant la justícia", ha afegit.

Shahbaz Bhatti, de 42 anys, era l'únic ministre catòlic del govern de la República Islàmica del Pakistan i s'havia manifestat públicament en contra de la llei de la blasfèmia, que permet condemnar a mort aquells que parlin malament de l'islam. La minoria cristiana representa un 2% de la població. La majoria són gent molt pobra que regularment és blanc de vexacions i violència.

stats