L'Estat Islàmic executa 120 soldats sirians

Els efectius van ser capturats després de fugir de l'aeroport

L' Estat Islàmic ( EI ) ha executat en les últimes 24 hores  120 efectius de les forces del règim sirià capturats després d'haver fugit de l'aeroport militar d'Al Tabqa i que estaven en  mans dels jihadistes des de feia quatre dies . La instal·lació estava controlada fins aleshores pel règim de Baixar al-Assad.

Segons ha informat avui l' Observatori Sirià de Drets Humans , els soldats executats estaven amagats en un punt entre la localitat d'Al Tabqa , a la província septentrional d'Al Raqa , i la zona d' Azraya .

Un comboi de l'exèrcit sirià enviat des de la ciutat d'Al Salmiya a la zona no va aconseguir rescatar aquests militars , però una altra columna militar va aconseguir ajudar uns 60 oficials i soldats que també es trobaven amagats a  prop d'A zraya .

L'entitat ha indicat a més que ahir van perdre la vida i van resultar ferits uns 27 membres de les forces lleials al règim sirià en combats lliurats a  la rodalia d' Azraya , en els quals també van morir vuit jihadistes.

Per la seva banda, fòrums d'internet usats habitualment pels jihadistes van elevar a 200 el nombre dels uniformats executats ahir en aquesta zona .

"Els lleons del califat [ l'EI]  van destruir un comboi nusari [ del règim alauita]  que va arribar per ajudar els fugits de l'aeròdrom d'Al Tabqa , van matar més de 200 soldats i van fer presoners 250 militars" , assegurava la nota. També apuntava que els jihadistes van prendre el control de les granges d'Al Ayraui , a la província d'Alep , i van capturar un altre grup de soldats escapats d'Al Tabqa en aquesta regió .

Més continguts de