L'Estat Islàmic torna a entrar a Kobane

Les milícies kurdes combaten els jihadistes al centre de la ciutat. L'atac ha començat de matinada amb un cotxe bomba

Combatents de l' Estat Islàmic han aconseguit entrar a la ciutat siriana de Kobane, d'on van ser expulsat per les forces kurdes a principis d'any. Segons l 'Observatori Sirià pels Drets Humans, han fet esclatar un cotxe bomba que ha matat almenys 8 persones i ara s'enfronten a milicians de les Unitats de Protecció Kurdes (YPG) al centre de la ciutat. Activistes kurds acusen Turquia d'haver permès la infiltració dels jihadistes a través de la seva frontera.

Una batalla simbòlica

Les milícies kurdes i dues brigades de l'Exèrcit Sirià Lliure havien expulsat els jihadistes de la població a principis d'any, en una batalla que va tenir un fort ressò mediàtic i va suposar una derrota simbòlica per a l'EI.

La notícia suposa un gir després de setmanes de retrocessos dels jihadistes sobre el terreny. En els últims dies l es forces kurdes continuaven el seu avenç i van caputurar la ciutat d' Ain Issa, a 50 kilòmetres de Raqqa, la capital del califat autoproclamat per l'Estat Islàmic fa tot just un any. Pocs dies abans les YPC havien conquerit Tal Abyad i tallat les línies d'abastiment dels jihadistes cap a la frontera turca.

Atac simultani a Hassakah

Alhora, combatents de l'EI han llançat aquesta nit una ofensiva durant la nit a la ciutat de majoria kurda de Hassakah al nord-est de Síria, explica Al-Jazira. Segons l'Observatori, 30 soldats sirians i 20 combatents jihadistes han mort e n la incursió.Els jihadistes han entrat pel sud de la ciutat i també han protagonitzat un atac suïcida a l'oest. Hi ha desenes de refugiats mentre continuen els combats. D'altra banda, a Daraa, al sud de Síria, l'exèrcit fidel a Baixar al-Assad ha repel·lit un atac de combatents rebels, segons informa l'agència Reuters.

Més continguts de