Detinguda a l'aeroport del Prat una dona marroquina resident a Rubí que volia viatjar a Síria per unir-se a l'Estat Islàmic

La Guàrdia Civil ha detingut la dona quan ha arribat a l'aeroport procedent de Turquia

La Guàrdia Civil ha detingut a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat) una dona marroquina resident a Catalunya que pretenia viatjar a Síria per unir-se a l'Estat Islàmic o Daesh, segons ha informat a EFE el ministeri de l'Interior. La dona respon a les sigles S. I.

La detenció s'ha produït aquest dissabte al matí quan la dona ha arribat a l'aeroport procedent de Turquia. L'Audiència Nacional havia emès una ordre internacional de detenció.

La detinguda va abandonar la localitat de Rubí (Vallès Occidental) el mes de desembre passat i es va emportar el seu fill de 3 anys, de nacionalitat espanyola, la desaparició del qual va ser denunciada pel seu pare, resident a Espanya. Segons fonts del ministeri, el menor es troba en perfecte estat de salut i ha estat lliurat al seu pare.

Abans d'arribar a Barcelona, S. I. va ser interceptada a Turquia quan pretenia accedir clandestinament a Síria amb la presumpta intenció d'unir-se al grup terrorista Daesh.

Segons la investigació dels serveis d'informació, la detinguda podria haver fet tasques importants de captació i radicalització a favor d'aquesta organització terrorista.

Concretament, S. I. podria haver treballat per reclutar i enviar a les zones de conflictes dones simpatitzants d'aquesta causa residents a Europa i el Marroc.

Més continguts de