Internacional 16/09/2013

Els Estats Units, el Regne Unit i França demanen una resposta "contundent" de l'ONU al règim sirià

John Kerry alerta de possibles "conseqüències" si Damasc no compleix amb els acords

Ara
1 min

ParísEls Estats Units, el Regne Unit i França han demanat una resposta "contundent" a les Nacions Unides perquè concreti els terminis de destrucció de l'arsenal químic del règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la reunió, encapçalada pel president francès, François Hollande, hi han estat el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry; el ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, i el titular d'Exteriors britànic, William Hague.

Els representants dels tres estats han demanat un "calendari precís" pel control i el desmantellament de les armes químiques del règim sirià. "Tots tres països estan d'acord amb el fet que la resolució ha de ser forta, robusta i establir els terminis previstos", ha assenyalat en un comunicat la presidència francesa.

La trobada ha tingut lloc dos dies després que els Estats Units i Rússia acordessin l'entrega de les armes químiques del règim d'Al-Assad a canvi de no atacar Damasc.

John Kerry ha alertat el règim d'Al-Assad de possibles "conseqüències" si no compleix els acords de Ginebra pel que fa a l'entrega del seu armament químic. "No tolerarem cap incompliment", ha advertit Kerry.

Els tres aliats esperen l'informe que les Nacions Unides ha de publicar aquest dilluns sobre l'ús d'armes químiques el 21 d'agost a prop de Damasc.

stats