MÓN

Els Estats Units anuncien la mort del número dos d'Al-Qaida

Atiyah Abd al-Rahman va morir al Pakistan a principis d'aquesta setmana, però encara no s'ha confirmat si una operació militar n'és la causa

El considerat número dos de la xarxa terrorista Al-Qaida, Atiyah Abd al-Rahman, va morir al Pakistan el 22 d'agost, segons ha informat avui la cadena de televisió ABC News. Segons la cadena nord-americana, que cita un alt funcionari nord-americà, Abd al-Rahman s'havia convertit en el número dos de l'organització després de la mort, l'1 de maig, del líder de la xarxa, Ossama bin Laden, que va ser reemplaçat per Aiman al-Zawahiri.

Les fonts no han revelat les circumstàncies de la mort del terrorista, però sí que han puntualitzat que va passar al Waziristan, al nord-oest del Pakistan. "La mort d'Atiyah representa una enorme pèrdua per a Al-Qaida, perquè Al-Zawahiri es refiava totalment d'ell perquè l'ajudés a guiar i organitzar la xarxa, especialment després de la mort de Bin Laden", ha indicat l'alt funcionari.

Segons ha puntualitzat, els materials trobats a la residència de Bin Laden després de la seva mort a mans d'un comando nord-americà a Abbottabad demostren clarament que Atiyah "estava profundament implicat en la direcció de les operacions d'Al-Qaida, fins i tot abans d'aquella operació". Atiyah, ha afegit, "comptava amb múltiples responsabilitats en l'organització i serà molt difícil de reemplaçar".

Més continguts de