Defensa
Internacional 05/10/2011

Els Estats Units tallen l'aixeta al finançament de l'OTAN

Leon Panetta diu que els europeus no poden abandonar projectes militars importants per les retallades. Alerta d'un món "amb més perills i incerteses"

Afp
1 min
Panetta, en una imatge d'arxiu de la seva última visita al Caire. AFP

Brussel·lesEls Estats Units volen compartir la càrrega del finançament de l'OTAN. El secretari de Defensa nord-americà, Leon Panetta, ho ha advertit poques hores abans de l'inici de la reunió de ministres d'aquest dimecres a Brussel·les. La trobada ha de servir per buscar estratègies en una època de retallades pressupostàries. "No ens podem permetre que alguns països redueixin la seva aportació i provoquin un forat, deixant els veïns i aliats en l'obscuritat", ha dit al Carnegie Europe, un think tank transatlàntic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Vivim en un món de creixents perills i incerteses", ha afirmat. "No podem preveure quina serà la propera crisi ni quan passarà, però sabem que som més forts quan fem front a les amenaces units", ha instat Panetta.

El secretari de Defensa ha assegurat que alguns dels projectes militars europeus es veuen amenaçats per les retallades, com la construcció d'avions de subministrament de combustible en vol o de vehicles aeris no tripulats per a tasques de vigilància.

stats