Publicitat
Publicitat

Estats Units

El líder demòcrata del Senat dóna suport a l'acord de la Casa Blanca

El tràmit encara ha de superar una nova votació

El líder de la majoria demòcrata al Senat dels EUA, Harry Reid , ha anunciat que dóna suport al pla per elevar el sostre del deute que la Casa Blanca ha negociat amb els líders republicans , segons ha indicat el seu portaveu en un comunicat .

El senador demòcrata donarà suport al pla si el caucus demòcrata al Congrés l'aprova , després d'això podria ser votat al ple del Senat , segons ha matisat el portaveu de Reid , Adam Jentleson . 

Abans, aquesta tarda, la proposta demòcrata per augmentar el sostre del deute dels Estats Units no ha passat al Senat, mentre els legisladors d'ambdós partits continuen acostant postures per arribar a un acord que agradi a ambdues parts. El pla del senador demòcrata Harry Reid per augmentar el sostre del deute necessitava 60 vots al Senat per passar, però al final els demòcrates han fet curt i només han aconseguit 50 vots a favor, mentre 49 senadors han votat en contra. Malgrat que la votació s'havia ajornat a la una del migdia (set de la tarda hora catalana) per aconseguir el màxim de suport, els demòcrates no han aconseguit fer passar el seu pla.

A hores d'ara les negociacions per arribar a un acord que eviti la fallida del país van contra rellotge però encara no s'ha arribat a cap consens. El sostre del deute als Estats Units se situa actualment en 14,3 bilions de dòlars. Hores prèvies a la votació, els republicans i demòcrates asseguraven que havien arribat a un principi d'acord per augmentar el límit de l'endeutament dels Estats Units en 2,8 bilions de dòlars (1,9 bilions d'euros) en 10 anys, que afectaria sanitat i despesa militar. Quan s'arribi a un acord entre amdós partits, el pla acordat haurà de tornar a passar pel Senat perquè se sotmeti a votació. Si no s'arriba a un acord abans del 2 d'agost, els EUA entraran en suspensió de pagaments.

Aquesta setmana, en una agitada votació, la Cambra de Representants, de majoria republicana, va rebutjar per 246 contra 173 vots la proposta demòcrata per elevar el sostre del deute, que ara se situa en 14,3 bilions de dòlars, abans fins i tot que el Senat comencés els tràmits per votar-la. Els republicans van tornar d'aquesta manera el cop que el Senat havia fet divendres davant la proposta del president de la Cambra Baixa, John Boehner, en bloquejar-la poc després que passés a la Cambra de Representants.

Etiquetes

Més continguts de