Estats Units
Internacional 21/07/2011

Executat un pres que va matar dos homes d'aspecte àrab en venjança pels atemptats de l'11-S

Els atacs del condemnat van deixar dos morts i un ferit. La víctima que va sobreviure ha demanat sense èxit l'indult per al seu agressor

Efe
1 min
Stroman, en una imatge d'arxiu / AFP

WashingtonMark Stroman, que es definia com un "defensor de la supremacia blanca", ha sigut executat amb una injecció letal avui a Texas per dos assassinats comesos a Dallas el setembre de 2001, malgrat l'intent d'aconseguir-ne l'indult per part d'una tercera persona a qui també va disparar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Stroman, de 41 anys, va ser condemnat a la pena de mort perquè, cegat per la "ira, l'amor i l'estupidesa", tal com va reconèixer en el judici, va atacar tres homes als quals va identificar erròniament com a àrabs per venjar la memòria de la seva germana, que va perdre la vida en l'atemptat a les Torres Bessones de l'11 de setembre de 2001.

L'estat de Texas va programar-ne l'execució malgrat l'apel·lació d'última hora presentada avui per l'home –un bengalí– que va perdre parcialment la visió d'un ull després que Stroman li disparés a la cara, el 21 de setembre de 2001.

La víctima de Stroman ha explicat que volia frenar l'execució perquè les seves creences musulmanes li exigien perdonar-lo.

stats