Publicitat
Publicitat

Estats Units

Pena de mort

Executat un pres que va matar dos homes d'aspecte àrab en venjança pels atemptats de l'11-S

Els atacs del condemnat van deixar dos morts i un ferit. La víctima que va sobreviure ha demanat sense èxit l'indult per al seu agressor

Mark Stroman, que es definia com un "defensor de la supremacia blanca", ha sigut executat amb una injecció letal avui a Texas per dos assassinats comesos a Dallas el setembre de 2001, malgrat l'intent d'aconseguir-ne l'indult per part d'una tercera persona a qui també va disparar.

Stroman, de 41 anys, va ser condemnat a la pena de mort perquè, cegat per la "ira, l'amor i l'estupidesa", tal com va reconèixer en el judici, va atacar tres homes als quals va identificar erròniament com a àrabs per venjar la memòria de la seva germana, que va perdre la vida en l'atemptat a les Torres Bessones de l'11 de setembre de 2001.

L'estat de Texas va programar-ne l'execució malgrat l'apel·lació d'última hora presentada avui per l'home –un bengalí– que va perdre parcialment la visió d'un ull després que Stroman li disparés a la cara, el 21 de setembre de 2001.

La víctima de Stroman ha explicat que volia frenar l'execució perquè les seves creences musulmanes li exigien perdonar-lo.


Més continguts de