Internacional 22/09/2011

Executen Troy Davis tot i els dubtes sobre la seva culpabilitat

Milers de persones han demanat clemència però la Cort Suprema dels EUA no ha perdonat el condemnat a mort

Efe
1 min

WashingtonTroy Davis, condemnat a mort l'any 1989 per matar un policia, ha estat executat aquesta matinada als Estats Units. L'execució d'aquest home, de 42 anys i de raça negra, estava programada per a les 23.00 hores del dimecres però finalment s'ha portat a terme a les a les 3.08 de dijous, ja que la Cort Suprema dels EUA ha desestimat una apel·lació dels advocats de Davis amb una breu declaració per part de la portaveu de la presó de Jackson (Georgia).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No va ser culpa meva. Jo no tenia una pistola. Sóc innocent" han estat les últimes paraules del condemnat abans de rebre la injecció letal, segons han relatat a la premsa diversos testimonis de l'execució.

L'apel·lació a la Cort Suprema va ser l'últim recurs utilitzat pels advocats de la defensa després d'una llarga jornada en què els seus esforços per aturar la mort del condemnat haurien pogut servir per aconseguir

Peticions de clemència

Als afores de la presó de Jackson s'hi han concentrat centenars de persones que s'han quedat en ple silenci quan ha arribat l'hora final. Els seus advocats han presentat durant tot el procés l'argument de que era un negre condemnat injustament per la mort d'un blanc. Entre les mobilitzacions per demanar l'anul·lació de la seva pena hi ha hagut la del papa Benet XVI i la de l'expresident Jimmy Carter, així com la recollida d'un milió de firmes arreu del món. Davis, que era completament desconegut fa una setmana ha transcendit arreu del món gràcies a la campanya a favor de la seva innocència que es va realitzar a Twitter i per haver aparegut a la premsa d'arreu del món.

stats