Internacional 21/07/2011

Exhumen les restes del capitost nazi Rudolf Hess per frenar les peregrinacions de neonazis a la tomba

Nostàlgics del nazisme s'han reunit durant anys a la tomba del delfí de Hitler cada 17 d'agost, dia en què Hess va suïcidar-se el 1987 a la presó berlinesa de Spadau. El capitost nazi va ser condemnat a cadena perpètua en el procés de Nuremberg

1 min
La tomba de Hess / EFE

Les restes mortals de qui va ser el braç dret d'Adolf Hitler, Rudolf Hess, han sigut exhumades i la seva tomba al cementiri de Baviera, al sud d'Alemanya, ha sigut destruïda per evitar més peregrinacions de neonazis, segons el diari Süddeutsche Zeitung.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els hereus del militar i polític alemany han decidit, a més, incinerar les restes i llençar les cendres al mar, segons la mateixa font.

La parròquia de Wunsiedel, una comuna de menys de 10.000 habitants a tocar de la frontera txeca, ha decidit no renovar la concessió a la família de Hess, per prevenir les concentracions de nostàlgics del nazisme en l'aniversari del suïcidi del capitost nazi, que va tenir lloc el 17 d'agost de 1987.

Considerat un màrtir entre els neonazis, l'antic delfí d'Adolf Hitler i número dos del Partit Nacional Socialista Obrer Alemany (NSDAP) és objecte de culte dels ultradretans alemanys, que s'han reunit davant la seva tomba, tots els 17 d'agost, durant anys.

Hess va ser condemnat a cadena perpètua en el procés de Nuremberg de 1949. Al cap de 41 anys va suïcidar-se a la presó de Spandau del Berlín Oest.

stats