Procés de pau
Internacional 06/09/2012

Les FARC responen al govern colombià que volen un alto el foc per negociar

El president Juan Manuel Santos va advertir dilluns que les operacions militars contra la guerrilla continuaran. La guerrilla nomena els seus representants a les converses

Efe
1 min
Els portaveus de les FARC a L'Havana. ROLANDO PUJOL/EFE

L'HavanaL'alto el foc és un dels primers punts que les FARC posaran sobre la taula en el diàleg de pau amb el Govern colombià, ha informat aquest dijous des de Cuba el grup rebel, que plantejarà també la polèmica inclusió com a negociador de "Simón Trinidad", guerriller pres als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a l'Havana, ciutat que serà la seu principal de les converses, els guerrillers van donar també la data exacta de l'inici del del diàleg a Oslo, el 8 d'octubre, i van anunciar també el nom dels seus representants a la negociació. Iván Márquez, l'àlies de Luciano Marín Arango, és número dos de les Forces Armades Revolucionàries Colòmbia (FARC) i un dels "durs" de la nova generació del secretariat d'aquesta guerrilla nascuda el 1964. Jesús Santrich, àlies de Bertulfo Álvarez, és membre de l'Estat Major Central i un dels líders amb més formació humanista, teòrica i política.

Els mateixos sis representants de les FARC que dimarts van confirmar a l'Havana l'inici del diàleg de pau han comparegut aquest dijous, de nou amb roba de civil.

La trobada ha començat amb la difusió d'un vídeo en què el cap màxim de les FARC, Rodrigo Londoño Echeverri, àlies "Timochenko", promet "perseverar sense treva" a la "lluita per la pau".

A més de Cuba i Noruega, que intervenen com a seus i garants, acompanyen el procés Xile i Veneçuela.

stats