Tensió a Ferguson a l'espera de la decisió del jurat sobre el cas de l'assassinat del noi negre

L'FBI fa un gran desplegament per controlar les protestes racials

Hores de tensió a Ferguson, a l'espera de l'imminent decisió d'un jurat que ha de decidir sobre el cas del jove afroamericà Michael Brown, que va morir a mans del policia blanc Darren Wilson a l'agost. Les protestes s'han succeït en els últims dies i aquesta nit la policia ha detingut tres persones en aquest municipi de Missouri.

L'FBI ha enviat 100 agents a l'àrea de San Louis, on pertany Ferguson, que se sumen als ja desplegats sobre el terreny i a un segon contingent llest per desplaçar-se a la localitat en cas que sigui necessari.

Ahir a la nit, el portaveu del fiscal del comtat de Sant Louis, Bob McCulloch, va informar que el gran jurat que ha avalua les proves recollides sobre la mort de Brown amb la finalitat de determinar si hi ha causa probable per jutjar al policia que li va tirotejar, encara seguia deliberant.

S'espera que la sentència sigui comunicat de manera imminent, però de moment no s'ha detallat una data precisa.

La mort de Brown, de 18 anys, va causar una onada d'indignació, protestes i disturbis que es van saldar amb desenes de detinguts, nombroses destrosses i el ressorgiment del debat racial a la violència policial.

Precisament el president dels Estats Units, Barack Obama, va fer una crida a la calma i a evitar la violència en les protestes convocades.