MÓN
Internacional 19/04/2011

Fidel Castro confirma la seva renúncia a la direcció del PCC

L'expresident cubà, de 84 anys, rebutja ocupar qualsevol càrrec al si del Partit Comunista. L'edat i la salut són els arguments de Fidel per cedir el testimoni al seu germà Raúl, com ja va fer amb la presidència de l'Estat

Redacció
1 min
Fidel Castro no ha estat present al VI Congrés del PCC / EFE

L'HavanaL'expresident de Cuba Fidel Castro ha renunciat a la direcció del Partit Comunista Cubà (PCC), en què no desitja ocupar cap càrrec, segons ha confirmat ell mateix. "Raúl sabia que jo no acceptaria cap càrrec en el Partit", afirma Castro, de 84 anys, en referència al seu germà i actual president del país. El text s'ha fet públic al web Cuba Debate, un dels mitjans en què Fidel sol publicar les seves reflexions. Fidel, primer secretari del partit, el màxim càrrec de l'organització des de la seva fundació el 1965, havia cedit la direcció al seu germà el 2006 per motius de salut. 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ell havia estat sempre qui em qualificava de primer secretari i comandant en cap, funcions que, com se sap, vaig delegar quan vaig emmalaltir greument. Mai vaig intentar exercir-les ni podia fer-ho físicament, tot i que havia recuperat considerablement la capacitat d'analitzar i escriure", afegeix Fidel. L'antic dirigent explica que va suggerir al seu germà que exclogués de la llista de candidats al comitè central aquells que, "ja pels seus anys o la seva salut, no podrien prestar molts serveis al Partit". "I vaig afegir que el més important és que jo no aparegués en aquesta llista", assegura.

stats